Karta zabiegowa i prywatność

Krok po kroku zarejestruj zgodę, ustal, kto może widzieć kartę zabiegową, wydrukuj raport lub zapisz go jako PDF dla klienta i usuń wszystkie raporty na żądanie. Z okresem przechowywania i szyfrowaniem.

Karta zabiegowa i prywatność

Karta zabiegowa zawiera dane o zdrowiu: szczególne kategorie danych osobowych w rozumieniu RODO. Dlatego Salonnare przechowuje je oddzielnie od reszty dokumentacji klienta:

  • Zapisane w postaci zaszyfrowanej, tak jak sejf zdrowotny. Zdjęcia również.
  • Każdy wgląd jest rejestrowany: kto otwiera, drukuje lub usuwa raport, widać w dzienniku.
  • Okres przechowywania: do 20 lat od ostatniego zabiegu. Potem raporty są usuwane automatycznie.
  • Bez e-maili: Salonnare nigdy nie wysyła karty zabiegowej e-mailem, nawet do klienta.

Rejestrowanie zgody

Bez zarejestrowanej zgody na przetwarzanie szczególnych kategorii danych osobowych nie utworzysz ani nie zmienisz raportu.

  1. Krok 1: Otwórz klienta

    Otwórz klienta w sekcji Klienci. Jeśli zgoda nie została jeszcze zarejestrowana, u góry zobaczysz Nie zarejestrowano zgody. Poproś klienta o zgodę i kliknij Zarejestruj zgodę.

    Karta klienta z komunikatem Nie zarejestrowano zgody i przyciskiem Zarejestruj zgodę zaznaczonymi na czerwono (Powiększ obraz)
  2. Krok 2: Wybierz podstawę prawną i zarejestruj

    Wybierz Podstawę prawną; dla karty zabiegowej jest to zwykle Wyraźna zgoda. Kliknij Zarejestruj. Więcej o podstawach prawnych przeczytasz w artykule Jaką podstawę prawną wybrać dla danych o zdrowiu?.

    Okno Zarejestruj zgodę z podstawą prawną Wyraźna zgoda i przyciskiem Zarejestruj zaznaczonymi na czerwono (Powiększ obraz)

Jeśli klient wycofa zgodę, istniejące raporty nadal można czytać, ale nie można tworzyć nowych ani ich zmieniać.

Kto może widzieć kartę zabiegową

Administratorzy zawsze widzą kartę zabiegową. Pracownik tylko wtedy, gdy ma włączony Dostęp do notatek zdrowotnych; w przeciwnym razie w ogóle nie widzi przycisków ani ostrzeżeń przy wizycie.

  1. Krok 1: Otwórz pracownika

    Przejdź do Ustawienia > Ogólne > Pracownicy i kliknij ołówek przy pracowniku.

    Lista Pracownicy z przyciskiem edycji pracownika zaznaczonym na czerwono (Powiększ obraz)
  2. Krok 2: Włącz lub wyłącz uprawnienie

    Włącz lub wyłącz Dostęp do notatek zdrowotnych i zapisz. To samo uprawnienie dotyczy sejfu zdrowotnego.

    Okno edycji pracownika z przełącznikiem Dostęp do notatek zdrowotnych zaznaczonym na czerwono (Powiększ obraz)

Wydruk lub PDF dla klienta

Jeśli klient poprosi o swoje dane, przekazujesz mu raporty na papierze lub w formacie PDF.

  1. Krok 1: Wydrukuj

    Otwórz kartę zabiegową klienta. Przyciskiem Drukuj wszystko tworzysz jeden dokument ze wszystkimi raportami, łącznie z rysunkami, uzupełnieniami i zdjęciami. Pojedynczy raport drukujesz przyciskiem Drukuj / PDF na dole tego raportu. W oknie drukowania wybierz drukarkę albo Zapisz jako PDF.

    Przyciski Drukuj wszystko i Usuń wszystkie raporty nad raportami zaznaczone na czerwono (Powiększ obraz)

Usuwanie wszystkich raportów na żądanie

Jeśli klient chce, aby jego raporty z zabiegów zniknęły, administrator może je usunąć za jednym razem.

  1. Krok 1: Potwierdź imieniem i nazwiskiem klienta

    Kliknij Usuń wszystkie raporty. Dla potwierdzenia wpisz imię i nazwisko klienta i kliknij Usuń trwale. Wszystkie raporty, uzupełnienia i zdjęcia tego klienta zostaną trwale usunięte; tej operacji nie można cofnąć. W dzienniku zostaje tylko informacja, że nastąpiło usunięcie, bez treści.

    Okno Usuń wszystkie raporty zabiegowe tego klienta z wpisanym imieniem i nazwiskiem zaznaczonym na niebiesko i przyciskiem Usuń trwale zaznaczonym na czerwono (Powiększ obraz)

Najpierw wydrukuj raporty lub zapisz je jako PDF, jeśli klient chce je otrzymać. Po usunięciu nie będzie to już możliwe.

Powiązane artykuły